Strefa marek
Instrumentarium i techniki zabiegówchirurgii..

EAN:

9788320059342

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2020

Format:

235x165 mm

Strony:

193

Kod dostawcy:

9788320059342

Cena sugerowana brutto:

104.00zł

Stawka vat:

5%

Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.

W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.

Szczegółowo omówiono:

  • stosowany sprzęt i instrumentarium,
  • sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
  • opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
  • podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
  • aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.