Strefa marek
Żywienie w chorobach nowotworowych

EAN:

9788301223304

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2022

Oprawa:

broszurowa

Cena sugerowana brutto:

314.00zł

Stawka vat:

5%

Żywienie w chorobach nowotworowych - niezbędny poradnik dla profesjonalistów

Żywienie w chorobach nowotworowych to wyjątkowa publikacja, która zdobyła Nagrodę Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. dr. hab. Michała Zasady w 2021 roku. Książka stanowi kompleksowe kompendium wiedzy dotyczącej żywienia w kontekście terapii onkologicznej oraz opieki nad chorym.

Dlaczego warto sięgnąć po tę publikację?

Podstawy fizjologii odżywiania: Zrozumienie podstawowych zasad żywienia w kontekście zdrowia i choroby nowotworowej.

Wpływ żywienia na nowotwory: Analiza roli diety w powstawaniu i rozwoju chorób nowotworowych.

Interakcje żywienia i chemioterapii: Jak odpowiednie żywienie może wspierać leczenie.

Niedożywienie i zaburzenia odżywiania: Problemy, które mogą wystąpić u pacjentów onkologicznych.

Profilaktyka w onkologii: Żywieniowe czynniki protekcyjne w zapobieganiu nowotworom.

Autorzy publikacji

W książce swoje doświadczenie i wiedzę dzielą się uznani specjaliści, tacy jak:

Joanna Gromadzka-Ostrowska

Piotr Paluszkiewicz

Maciej Słodkowski

Jacek Sobocki

Szawłowski Andrzej W.

Ich wiedza z zakresu nauk medycznych, a także praktyka w obszarze onkologii sprawiają, że publikacja jest rzetelnym źródłem informacji dla lekarzy i dietetyków.

Przeznaczenie książki

Książka jest niezbędnym narzędziem w codziennej praktyce lekarskiej, szczególnie dla:

onkologów

chirurgów

dietetyków

Oferuje praktyczne zalecenia dietetyczne dla pacjentów w trakcie i po leczeniu onkologicznym, co czyni ją wartościowym poradnikiem zarówno dla specjalistów, jak i osób poszukujących wiedzy na temat chorób oraz terapii.