Strefa marek
Men with the Pot: książka kucharska

EAN:

9788375415124

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2023

Oprawa:

twarda

Format:

262x212 mm

Strony:

208

Cena sugerowana brutto:

98.70zł

Stawka vat:

5%

Promocja

Po raz pierwszy książka kucharska od Men with the Pot

Dołącz do Krzysztofa i Sławka w lesie i naucz się rozpalania ognia i robienia ze znalezionego drewna wszystkiego od szpikulców na szaszłyki po stojak na patelnię. Nie masz na to czasu? Użyj grilla lub żeliwnej patelni. Nadal będziesz w stanie przyrządzić mięsne dania, wiejskie zapiekanki oraz polecane przez nich specjały. Wśród przepisów na wyśmienite posiłki są:

Biwakowe przepisy z całego świata: ogniskowe ravioli, drobiowe alfredo z dodatkami, roladki wołowe po polsku, pierogi od zera, leśne danie na wynos i tagliatelle z sosem ragu

Mięsna uczta: stek tomahawk, rostbef z ziemniakami Hasselback, tropikalne żeberka wieprzowe, wieprzowina z ananasem, glazurowany boczek, irlandzki gulasz z ogniska i kotlety jagnięce w sosie z granatów

Kurczak, indyk i kaczka: kurczak smażony w lesie, pierś indyka z sosem żurawinowym, pierś kaczki z tłuczonymi ziemniakami i kieszonki z kurczaka zawijane w bekon

Leśne wypieki: pizza z patelni, leśne precle, kiełbaski w cieście, chleb serowy, calzone i biwakowe pączki

Z morza do lasu: pijany łosoś, rybne curry, ryba z frytkami i pure z groszku, dorsz w ziołowej panierce i leśne kotlety rybne

Burgery, kanapki, quesadille i tacosy: kanapki z wędzonym boczkiem, kapiący cheeseburger, serowe tacosy i najlepsza kanapka z pulpetami

Pójdź w ślady autorów, a wtedy nawet prosty przepis na kolację w środku tygodnia stanie się odskocznią od zwyczajności.