Sztukamięs ze szlachtuza

EAN:

9788381912709

Autor:

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Wydawnictwo:

Czarne

Data premiery:

2021-07-21

Rok wydania:

2021

Oprawa:

twarda

Format:

215x133 mm

Strony:

328

Cena sugerowana brutto:

49.90zł

Stawka vat:

5%

Nowość Polecamy

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono pass, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako obywatele świata powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.


Inni klienci kupowali także
Świetlne ostrze

Andrea Camilleri...

Nowa kuchnia wegetariańska

Małgorzata Duży...

Dzienniki Majskiego

Gabriel Gorodetsky

Domy pisarzy

Marzena Mróz-Bajon

Buszujący w zbożu

J.D. Salinger

Kształt wody

Andrea Camilleri

Samotny Dom

Agatha Christie

Kulinaria
Pierogi Solejukowej

Praca zbiorowa

Wędzenie ryb

Julian Piotrowski

Zachować młody umysł i ciało

Mikołaj Choroszyński

Przetwory z pomysłem

Patrycja Machałek

Kuchnia myśliwska

Barbara Jakimowicz-Klein

100 potraw z jaj

Elżbieta Kiewnarska