 
        
    EAN:
9788393944873
Autor:
Wydawnictwo:
Rok wydania:
2020
Oprawa:
broszurowa
Format:
240x165x10 mm
Strony:
183
Cena sugerowana brutto:
92.40zł
Stawka vat:
5%
Jeżeli chcesz, by twój lokal był dochodowym biznesem, koniecznie sięgnij po ten poradnik. Dowiesz się z niego nie tylko, jak więcej sprzedawać, ale przede wszystkim - jak więcej na sprzedaży zarabiać.
Poznasz skuteczne techniki sprzedaży sugerowanej i metody stosowane w gastronomii do zwiększania rachunku, sposoby wywierania wpływu oraz jak je wykorzystać przy obsłudze gości i sprzedaży imprez. Dowiesz się jak zaaranżować lokal, aby zachęcał do kupowania, jak opracować menu od strony oferty i prezentacji wizualnej. Nauczysz się, jak ustalać i przedstawiać ceny, by zachęcały do zakupu, jak tworzyć zyskowne promocje i motywować personel pod kątem efektywności sprzedaży.
Poradnik powstał w oparciu o wieloletnie doświadczenia zawodowe autora w międzynarodowych korporacjach gastronomicznych, w polskiej gastronomii oraz we współpracy z polskimi gastronomami. Autor jest praktykiem gastronomii, doradcą i trenerem szkoleniowym, napisał także poradniki branżowe: ,,Ciemna strona gastronomii" (2014) i ,,Menedżer gastronomii" (2017).
Poradnik polecają praktycy rynku gastronomicznego:
,,Książka, która zainspiruje cię do patrzenia na restaurację   jak na przedsiębiorstwo, które ma przynosić zysk. Autor jest jednym z niewielu  w  Polsce specjalistów z zakresu gastronomii łączących ogromną wiedzę akademicką  z zakresu sprzedaży i marketingu z praktyką gastronomiczną. W poradniku wskazuje  nie tylko jak sprzedawać, ale też jak zarabiać w gastronomii, a nie jest to  jednoznaczne."
Malka Kafka - założycielka sieci roślinnych restauracji Tel  Aviv by Malka, laureatka nagrody ,,Restaurateur of the year"
,,Efektywna  sprzedaż to jedna z najważniejszych umiejętności w gastronomii, która potrafi  zdecydować o sukcesie lub niepowodzeniu przedsięwzięcia. Dlatego zdecydowanie  warto zainwestować w wiedzę zawartą w tej książce. Polecam!"
Piotr Popiński  -  ekspert rynku gastronomicznego, właściciel restauracji Elixir by Dom Wódki, Czerwony Wieprz i Folk Gospoda oraz The Roots Bar &  More.